2024: Út a Kickstarterig

2024 eleje jóval izgalmasabban alakult, mint ahogy azt eredetileg terveztük. Összefogtunk a Kickstarter terén már jókora tapasztalattal rendelkező barátainkkal, a Freecompany csapatával – akik az Eldfall Chronicles és az Eldfall Chronicles: Northern Wind nevű remek játékokért felelősek. Együttes erővel pedig nekiláttunk saját játékunk, az Arkhtide: TCG munkálatainak. Már jó ideje dolgoztunk ezen a sötét fantasy világban játszódó, gyűjtögetős kártyajátékon, ám mostanra mindenünk adott lett, hogy szimplán csak szerelemprojektből teljes értékű, fő irányvonallá változzon. Ennek köszönhetően pedig a következő időszakban ez lesz a Kiadónk fő fókusza.


Deep Rock Galactic

Természetesen az Arkhtide készülésétől függetlenül, a Deep Rock Galactic társasjáték a tevek szerint megjelenik és nemsokára Ti is a kezetekben tarthatjátok majd.

Deep Rock Galactic: The Boardgame

Mire számíthattok tőlünk idén?

Arkhtide Weboldal

Ahogy annak lennie kell, az Arkhtide nemsokára kap egy saját weboldalt a háttértörténet, kártyák, képek részére, ahol összegezve találhattok meg majd minden információt. Továbbá tervben van egy pakliépítő felület is.

Kickstarter Elő-Kampány

A tavasz folyamán elindítjuk a Kickstarter előkampányt, aminek a célja, hogy minél több emberhez el tudjuk juttatni az Arkhtide hírét, még mielőtt belefognánk a valós kampányba. Ennek során lépésről lépésre bemutatjuk a játékmenetet, a folyamatosan készülő képeket és kártyákat, valamint a megjelenés (Chapter 1) előtti alap világtörténetet.

Tesztelés

Egy ekkora és ilyen összetett játék tesztelése időt és energiát vesz igénybe. Eddig is mindent megtettünk, hogy hozzáértő, veterán és kezdő játékosok egyaránt kipróbálhassák az Arkhtide-ot, ám idén erre még több és jóval nyitottabb lehetőséget biztosítunk. Amennyiben bárkit érdekel a részvétel, figyeljetek minket a Facebook oldalunkon, mindig szólni fogunk ezekről a lehetőségekről.

Rendezvények

És persze hol máshol találkozhatnánk a legegyszerűbben, mint rendezvényeken. Idén már mindenhol ott leszünk, ahol csak tudunk, próbaverziókkal, játékmesterekkel, és alig várjuk, hogy meghalgathassuk a véleményeteket a játékról.

Először április 20-án találkozhattok velünk, a Kis Kiadók Társasjátékos Fesztiválján.

Ezek után május 25-én Szlovéniában, Ljubljana-ban, az Exhibition and Convention Centre-ben leszünk kint a Freecompanyval együtt, ha valaki netán arra járna.

Még más hazai rendezvény is tervben van, amikről persze időben szólni fogunk nektek, de ami biztos, hogy idén októberben Essenben is összefuthattok majd velünk.

Hírek és újdonságok

Ahogy az eddigiek alapján arra már feltehetőleg számítatok, innentől kezdve az újrainduló híreink főként az Arkhtide-ról fognak szólni. Rendezvényekről, ahol ott leszünk, elkészült képekről, tesztelési időszakokról.

Kérdések és vélemények

Eddig is rengeteg levelet kaptunk a megjelenéseink kapcsán, amikre mindig igyekeztünk válaszolni amilyen gyorsan csak tudtunk. Ez ezután is így marad. Bármi kérdésetek, ötletetek van, akár az Arkhtide, akár bármi más kapcsán, bátran írjatok nekünk!


Reméljük, hogy Ti is izgatottan várjátok, hogy kipróbálhassátok majd ezt az igazán szórakoztató játékot!

Üdvözlettel:

A Brightlance csapata